Gebruiksaanwijzingen van Omeprazol 10 mg

Gebruiksaanwijzingen van Omeprazol 10 mg

Omeprazol is een medicijn in de vorm van een tablet. Dit tabletje wordt gebruikt tegen maagklachten. Het zorgt ervoor dat je maag minder zuur gaat maken en dat zowel uw maagklachten als uw maagzweren en darmzweren kunnen afnemen. Hieronder gaan wij het over de gebruiksaanwijzingen hebben over dit tabletje.

Tabletten en capsules

Omeprazol 10 mg komt in de vorm van tabletten en capsules. Beiden kun je innemen met water en het is om door te slikken, er mag niet gekauwd worden erop. Indien u moeite heeft met het slikken van capsules en tabletten dan kunt u het in water oplossen en dan opdrinken.

Hoe lang innemen

U wilt zeker ook weten hoe lang u de tabletten of capsules moet innemen. Als u al geholpen bent van uw probleem en u heeft Omeprazol 10 mg minder dan 8 weken gebruikt dan mag u gelijk stoppen. Bent u pas na 8 weken geholpen geworden na inname dan gaat u het steeds moeten afbouwen in hoeveelheid en dan pas kunt u stoppen ermee.

Wanneer onmiddellijk stoppen met Omeprazol

U dient gelijk een arts te raadplegen als u heel veel last begint te krijgen van de bijwerkingen van deze medicijn. Niet een ieder ervaart het zodanig, het verschilt bij een ieder, maar dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen: Maagdarmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, jeuk, huiduitslag, haaruitval, wazig zien, verwardheid, impotentie, ontstekingen botbreuk en hart ritme stoornissen.

U heeft het zelf gelezen, nu weet u veel meer over Omeprazol 10 mg. De belangrijke zaken die u zou moeten weten voor het gebruiken van deze medicijn hebben wij al gedeeld met u, u kunt uw arts ook raadplegen voor meer informatie, want dat is nooit overbodig.

Reageren is niet mogelijk.